På vår klinik i Spånga utför vi all form av tandvård. I de fall där det behövs specialistvård har vi ett välfungerande nätverk av specialister att remittera till. Vi arbetar uteslutande med högkvalitativa och moderna tandvårdsmaterial och samarbetar enbart med svenska tandtekniska laboratorier.

Tandläkare akuttandvård i spånga

Läs gärna mer

Vi arbetar i huvudsak med all form av bastandvård så som förebyggande tandvård, regelbundna undersökningar, lagningar, rotbehandlingar, tandutdragningar, protetik.
Det kan tyvärr hända att en tand går sönder eller att du får värk. I sådana fall bör du kontakta oss omgående för akut tandvård. Vi försöker alltid hjälpa våra patienter samma dag. Ring oss för en akuttid, så vi kan boka in en tid!
En bettskena är en effektiv behandling om du gnisslar eller pressar tänder under sömnen. Tecken på tandgnissling och tandpressning kan vara huvudvärk på morgonen, trött eller spänd käke.
Digital röntgen är en modern röntgenundersökning, utan miljöfarliga vätskor. Dessutom är stråldosen betydligt lägre jämfört med konventionell röntgenfilm. Med den nya tekniken kan bilderna förstoras upp på dataskärmen, vilket gör att vi enkelt kan visa dig om det är något speciellt med dina tänder.
Om du är missnöjd med färg eller form på tänderna, kan detta åtgärdas med estetisk tandvård.
Flertalet hål och frakturer går att laga med tandfärgade plastfyllningar, även kallade kompositer.

Vid större skador på en tand är en krona ibland nödvändigt. Kronorna görs individuellt, så att de passar perfekt till dina tänder. Ett avtryck tas, så att ett tandtekniskt laboratorium kan tillverka en krona. Vanligaste materialen är tandfärgat porslin, metallbundet porslin eller enbart i guld.

När en eller flera tänder saknas kan man göra en bro (även kallad brygga) för att ersätta tanden/tänderna. Vi formar då tänderna på båda sidor om den saknade tanden. Vi utför allt från korta broar, för enstaka tandluckor, till broar som täcker en hel käke. Materialvalet är detsamma som för kronorna.

Om en eller flera tänder saknas, kan även en avtagbar protes vara ett bra kostnadseffektivt alternativ.

När en tand blir infekterad av olika skäl utförs en rotfyllning för att förhindra värk och fortsatta infektioner.
Skalfasader är mycket tunna och de tillverkas av porslin. De används för att dölja sprickor, avslagna och missfärgade tänder eller för att korrigera en ojämn tandrad.
Du som känner obehag inför tandläkarbesöket kan vara lugn. Vi ger dig den tid du behöver. Ett förtroendefullt samarbete i lugnt tempo brukar sudda bort det mesta det obehag som många känner vid tandläkarbesöket.

Missfärgade tänder kan bero på flera olika saker. Det är dock vanligt att tändernas färg ändras med åldern och blir mörkare. Alla människor har av naturen också olika färg på sina tänder. En skadad pulpa kan ge missfärgning inifrån tanden. Tändernas ytor kan missfärgas av tobak, rödvin, te, vissa kryddor och färgämnen i mat.

För att bleka dina tänder utför vi individuellt anpassade skenor i mjuk plast, som du använder med Opalescence blekgel. Efter en första instruktion och utlämning av skenorna och blekgel på kliniken, använder du sedan blekskenorna hemma enligt instruktionerna.

Innan tandblekningsbehandling kan påbörjas måste dina tänder vara undersökta och eventuella skador på tänder eller tandkött måste ha åtgärdats. Du betalar för sådana eventuella behandlingar. Passa därför på att bleka dina tänder när du nyss har varit hos din tandläkare eller tandhygienist!

För att bleka tänderna måste du vara över 18 år, och inte vara gravid eller amma.

Tandimplantat är en skruv som tillverkas av titan och som opereras in i käkbenet för att fästa tandersättningar, när man förlorat sina egna naturliga tänder och rötter. Tandimplantat kan ersätta en enstaka tand, flera tänder eller en hel käke.

Tandsten orsakas av kvarvarande plackbeläggningar som finns kvar på tandytan. Om tandstenen finns kvar på tanden kan detta leda till tandlossning. Därför är det viktigt att du regelbundet kommer för tandstensborttagning och får puts av tänderna samt har en god munhygien.